jueves, 16 de mayo de 2019

Conte de 20 linies.


Resultado de imagen de imaginacion

   1. Escriu un conte d'unes 20 línies on apareguin aquestes paraules: lladre, mestressa, diamant.

LA AVENTURA DELS ANIMALS

Hi havia una vegada un elefant molt gran . Cansat de menjar les plantes de la selva, va decidir anar-se'n al Zoològic.L'elefant va trucar a la tortuga i li va explicar que anava al Zoológic i li va dir que truqui als animals que volguessin anar amb ell, La tortuga dormi-lona, cansada que no la deixin dormir, li va dir:

Aquest boig! Com vas fer-ho? i l'elefant li va dir:

Crida'ls a tots! i la tortuga li va contestar - Està bé, està bé ..... ja vaig.

Llavors van venir el lleó dolent era un lladre els vespres, trist de no tenir nens per espantar i la monea avorrit de menjar plàtans tot el dia. Tots ells van decidir anar-se'n al Zoològic amb l'elefant.

L'endemà, l'elefant els va despertar a tots molt d'hora per fer el pla i anar al Zoològic. Es van amagar els diamants primer i llavors en un vaixell que anava a la ciutat. van viatjar tot el dia i la nit.
L'endemà la monea es va despertar i va dir als seus amics: - Arribem amics, Som al Zoològic !! despertin !!

Van esperar la nit per sortir camí al Zoològic, quan van arribar es van trobar amb l'estruç que estava desesperada per sortir del Zoològic.

- Perquè et vols anar? va dir la tortuga

- Perquè no tinc espai per córrer, tot el dia estic tancada en aquesta gàbia - va dir l'estruç. I el pingüí mestress va dir:

-Aquí no hi ha fred amics.

- Si! - li va dir el Goril·la fort des de la seva jaula- aquí tampoc podem sortir de les nostres gàbies, ajudi'ns a sortir!

L'elefant a escoltar el que li anaven diguent els animals, es va posar trist perquè no era el Zoològic com ell pensava i va decidir salvar els animals del Zoològic i ajudar-los a sortir i escapar de la seva gàbies ... Llavors el lleó dolent li va dir:

Aquest boig! jo no vull tornar, jo vull espantar nins !!!

Aquestes boig !! va dir el Goril·la, si tu espantes a un sol nin, et deixen sense menjar tot el dia i et castiguen molt. Aquí els nins venen a divertir-se.

Llavors va dir el Lleó, anam d'aquí, cal salvar-los i sortir aviat !!

Així van començar a obrir les gàbies amb les claus que va trobar la Monea a la caseta del guàrdia que dormia i en silenci van sortir tots els animals al port.

En arribar, el van trobar un vaixell que estava a punt de marxar, van córrer i van saltar i es van amagar en el dipòsit del vaixell, perquè ningú els veiés.

En arribar a la selva, tots els altres animals els esperaven feliços, van organitzar una festa i no volien tornar a queixar-se del que tenien.

No hay comentarios:

Publicar un comentario